tirsdag 9. februar 2010

Til min lille..

Da min lille sønn fikk seg ny dyne i størrelsen junior, nevnte jeg for min mamma at han trengte sengetøy til denne dynen. Og min mamma, som er lik meg når det gjelder samlemani og ikke-kast mentalitet, hun hadde selvfølgelig sengetøy liggende. Noe nytt som hun hadde kjøpt på salg og bare lå å ventet på at det skulle komme til nytte (Har jeg arvet det salg genet også? -JA!) OG noe sengetøy hun hadde spart fra jeg og søstrene mine var små. Jeg fikk nesten tårer i øynene da hun kom med dette flott Jon Blund sengesettet:


Jeg kan faktisk huske at jeg lå under dette og studerte bildene før jeg skulle sove. Følelsen var ekstra god i adventstiden etter at Skomaker Andersen hadde snurret film og vi hadde fått vært med Jon Blund inn i hans verden og sett at han passet på alle små. Jeg følte meg beskyttet og sovnet som en prinsesse. Gode minner! Nå håper jeg at min sønn kan få gode minner og gode netter i det samme sengesettet.

Mamma og jeg har som sagt det samme spare- og ta vare på genet, og jeg tror at hun har spart på alle disse tingene til nettopp slike datter kommer hjem og leter etter skatter - anledninger. For hun er veldig velvillig når jeg spør om jeg kan være så snill å få!? Og andre skatter jeg fant og fikk var disse;
En rest av et bestemorteppe, eller i alle fall et påbegynt teppe. Jeg ser for meg en pute eller noe slikt. To røde lysestaker som jeg skal gjemme til jul. Og boken med barnetøyoppskrifter. 5-12år. Den samme boken, med barnetøy i alderen 0-4år har jeg fått av henne for mange år siden - lykke (for meg)! Min samboer er ikke like lykke-begeistret.. Da jeg kom hjem med den første boken spurte han; Om jeg virkelig skulle sy noe etter denne boken som ett barn seriøst skulle gå med I DAG?? Han er ikke like retro-loppis-bruktfunn-gamleskatter-overbevist som meg kan du trygt si! Men vi får nå se..hihi..

5 kommentarer:

 1. Jeg humrer for meg selv, og leser høyt for C. Han småsmiler, hihi. Vi er i samme båt! Jeg tror klærne blir superfine, det blir jo annerledes med andre stoffer, og evt litt annet snitt. Slengbukser feks, hihi.
  Så utrolig fint sengetøy! jeg er sikker på at lillemann blir å kose seg og få like gode minner. Bare syng Jon Blund.

  Jeg har litt lage-noe-abstinenser, men tar det litt rolig på den delen (hjemme) siden jeg holder på med STOMPforestillinger på jobb. 250 elever på scenen, 4 hele dager i gymsalen på scenen, 3 forestllinger....så egentlig har jeg jo laget noe!

  Hva skal jeg lage hjemme nå?
  hm...

  stor klem

  SvarSlett
 2. Så koselig sengesett! Herlig mønster som bringer fram gode minner. Han kommer nok til å sove godt i det den lille gutten din.

  Jeg sitter også her å humrer for meg selv når jeg leser det du skriver om samle- og gå på salg-genet, og kjenner meg veldig igjen. Sambo er ikke alltid (les: skjelden) begeistret for mine innkjøp fra div bruktbutikker og loppis. Jeg fikk de sy-bøkene fra 70-tallet fra svigermor (0-4 år, 5-12 år, og en for voksne), og han lurte på om jeg seriøst mente at jeg skulle sy noe jeg eller lille K skulle BRUKE! Jeg synes klærne er helt fantastiske, flotte modeller som sitter bra :) Håper du deler bilder med oss når du får trylla fram noe!

  SvarSlett
 3. Ja. De er ikke alltid så lett å komme til enighet med den andre når det gjelder stil og stoff;)

  Jeg synes ihvertfall Jon Blund-sengetøyet var hlet nydelig!!

  SvarSlett
 4. For et varmt og koselig innlegg. Du har en veldig snill mamma høres det ut som. Og for et nydelig, nydelig Jon Blund-sengetøy. Det der oste nostalgi, og det var så fint å lese om barndomsminnene dine. Mathea har lagt seg o kveld i et sengetøy som mannen min hadde da han var liten. Det er godt at mange vet å ta vare på ting. Mamma gjør ikke det, men jeg er en uhelbredelig hamstrer.

  Så gøy at du fikk boken som er et hakk over min sybok:) Sy i vei!!

  Nyt helga!

  KLemmer til deg

  SvarSlett
 5. Åhh, elsker det mønsteret! Fant et babydynetrekk hos Containergirl for over et år siden, men størstedelen er her fortsatt for jeg har ikke hjerte til å klippe i det..
  Fantastisk å kunne bruke videre noe du selv har så gode minner om :)

  Syns froskeprinsesse-smekka var helt nydelig og. Så artig enda at salgt gikk godt, hjembygdingene dine er visst mer miljøbevisste og har mer sans for håndlaget enn hva Bodø-væringer har ;)

  Kom meg ikke på loppis i dag, for det gikk jo ikke noe buss til byen..arg! Brukte tiden til å prøve treningsprogrammet nazipoliti-kjæresten min har satt opp, så hvis jeg er heldig skal jeg klare å ta meg en tur på lørdag.. Akkurat nå tror jeg ikke at jeg skal klare å komme meg fra soffan og til sengs i kveld.. ;)

  Så forresten et blomstermønstret vatteppe i blått der forrige lørdag, skulle ta bilde av det til deg men var fem minutter på overtid allerede, men det ligger sikkert der fortsatt :) Fant et fint stoff der selv, får se om jeg får tatt bilde av det til bloggen snart.

  Oioi, ble jo kjempelangt dette her! Som vanlig ;)

  Hei så lenge!

  SvarSlett