onsdag 17. februar 2010

Vårfarger

Etter den intense syingen til Blåfrost-markedet måtte jeg ha en liten sy-pause og gjøre andre ting som har ligget på vent en stund. Jeg digger de mange fine setekassene som finnes rundt om i blogglandia og har skaffet meg egne med ide om å gjøre noe lignende. Da jeg i helgen fant frem min gamle hvite settekasse fra det glade 80 - 90 tallet var det bare å sette igang, uten en stor malejobb først.
 
Papiret er rett og slett fra Ikea og fargene er ypperlig for årstiden - friske og glade!
Tror nok dette blir 5års gaven til min søte niese, men hun har ikke bursdag før i mai, så hyllen skal få skape vårstemning i stuen vår en stund til :)

7 kommentarer:

 1. Så fiiiin! Fargane på det ikea-papiret er heilt herleg! Eg likar det såå godt!

  Trur eg må finne fram mi settekasse snart, men det blir jo litt av ein malejobb først... ;)

  Håpar du har ei flott helg!

  SvarSlett
 2. Så fine farger. Har ikke sett sånt papir hos ikea. Det ble kjempefint.

  Ha en fin uke!

  Hilsen Sølvi

  SvarSlett
 3. Så fin, og er det Ikea-gavepapir altså?? Så ikke det sist jeg var på Ikea, hadde jeg det ville det nok havnet i kurven min, hihi. Jeg har beundret disse settekassene lenge jeg også, men har faktisk gått forbi flere settekasser på loppis. Det er litt fordi jeg ikke helt vet hva jeg skal ha det til. Men nå har jeg plutselig funnet det ut, så nå håper jeg å finne på årets loppis!
  Det er første gangen jeg har limt papir på møbel, så jeg var litt usikker på hvordan det kom til å bli. Jeg har limt på sinkfat og slik, så jeg har forsøkt etter samme prinsipp.
  Jeg bruker scrapbook-papir, og det er jo litt tykkere enn feks gavepapir. Vet ikke helt hvor tykt papir du har tenkt å bruke jeg.
  Men altså:
  Jeg tar på et litt tykt lag med lim, og jevner det ut. Så lar jeg det ligge litt FØR jeg legger på papiret. På den måten er ikke limet helt vått og det minsker at papiret krøller seg osv (tror jeg da, hihi).
  Når papiret er lagt på pleier jeg å forsiktig glatte ut med fingrer/skumgummipensler, stryke fra midten og utover (som ved tapetlegging om du har gjort det). På den måten minimeres luftbobler ihvertfall. Så venter jeg til alt er helt tørt før jeg tar flere lag med lim over. MÅ tørkes mellom hvert lag. Jeg skal lakke over dette bordet, men det må jeg nesten vente med til det blir varmere i været. Grusom lukt...
  Jeg bruker foresten decopage-lim, og den skumgummi penselen jeg snakker om er også beregnet til decopage. De er kjekke:) jeg legger på lim med pensel og dra denne skumgummisaken over papiret for å rette ut. Itnå lim på den altså...
  Ja, vet ikke helt om du fikk vite det du var ute etter, men håper det hjalp litt:)
  Åja, den fremgangsmåten over bruker jeg på små biter av papir. En gang brukte jeg en gavepapirull, og da la jeg på papiret gradvis. "Rullet" liksom papiret på litt etter litt og glattet ut mellom hver gang:)


  Maya

  SvarSlett
 4. Haha,mhjelp så lang den kommentaren ble! Hihi, lengste kommentaren ever tenker jeg:D

  maya

  SvarSlett
 5. åh, for en nydelig settekasse :D trodde ikke ikea hadde så flotte papirer :D tipper niesa på 5år blir glad for å få den i gave :)

  SvarSlett