fredag 30. april 2010

En stilfull reise..

Jeg liker å reise med tog!
Det er mange gode grunner til å reise med tog, og i dag la jeg merke til en helt ny grunn til å reise med tog på Nordlandsbanen - Nemlig herlig nostalgi!
Da jeg var lita synes jeg det var stort å få reise med togene sør for Trondheim. De var så moderne og stilige, med rosa og grå seter og overganger uten skyvedører. Jeg syntes det var urettferdig at ikke Nordlandsbanen fikk slike flotte nye seter og vogner. Derfor har jeg ikke, før nå, lagt ordentlig merke til hvor utrolig stilfull og nostalgisk dette gamle togsettet er. Med seksmanns kupeer med skinnseter og toalett fra ett helt annet årstall.

Egen barnekupè med sjarmerende informasjonstavle til passasjerene.

Detaljerne er en fryd for øyet - stilig design fra en annen tid! Jeg vil ha med meg hjem!!


Dette var en liten hyllest til de flotte gamle togsettene på Nordlandsbanen, men det betyr ikke at jeg ikke er stor tilhenger av at Nordlandsbanen og  NORD-NORGEBANEN utvikles!
Å reise med tog er en miljøvennlig måte å reise og frakte gods på, så det burde være en selvfølge at alle i dette landet hadde muligheten til å reise miljøvennlig!
(En liten apell fra meg ;))

4 kommentarer:

 1. Helt enig, det er noe med denne runde avslepne formene i de litt eldre toga som bare er så pent. Gjennomført. Jeg liker også å ta tog, men hadde med guttungen med på en langtur, han satt å så på dvd på liten i skjerm sidelengs til kjøreretningen. Det gikk ikke bra, så det blir nok fly på oss heretter. Det er litt synd.

  Ønsker deg en riktig god helg.

  SvarSlett
 2. så fine bilda. Og skikkelig koselig tog.
  Tenk om æ bare kunne hoppe på toget og komme på besøk tell dæ.
  Ja til NordNorgesbanen!!!!!

  SvarSlett
 3. Ja å ta tog e ein opplevelse i seg sjøl... spesielt fra Nairobi te Mombasa, men det e ein aen historie :-) Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 4. Ja det her du helt rett i. Miljøvennlig og koselig :)
  Velkommen til give away hos meg.
  Trude :)

  SvarSlett