mandag 18. januar 2010

SOL SOL SOL!

SOLEN er ENDELIG tilbake i Bodø! Det er så utrolig herlig med solens tilbakekomst. Man merker virkelig hvor mye man har savnet solen når den, etter å ha vært borte en stund, endelig er tilbake. Da lærer man seg til å sette ekstra stor pris på solen og dens tilstedeværelse!

Det er ikke så lett å ta bilde direkte av solen, men måtte ut på verandaen å ta bilde av soloppgangen. Fantastsike fine farger og lys ute. Og når solen er mellom fjelltoppene strømmer solstrålene inn i stua vår. (Og da måtte jeg finne frem støvsugern gitt - utrolig hvor mange kaniner som dukket opp samtidig med solen;))

Med solen kommer også energien tilbake i kroppen. Det kjennes i alle fall slik ut. Det var ikke måte på hvor mye jeg plutselig fikk gjort og hvor effektivt! Laget barnemat, baka brød og knekkebrød, vaska og ordna i huset, SY (dere har jo allerede sett masseproduksjon av smekker og det kommer mer på min lille salgsblogg snart..) Må vise dere noen bilder av min hjemmelagede babymiddag;

Her er det gulrot, poteter og litt kålrabi som er kokt sammen og deretter moset. Min lille Karl har akkurat startet å spise middagsmat og da er vel mors hjemmelaga det beste;) Hihi.. Det finnes masse forskjellige oppskrifter og tips og det er egentlig bare å prøve seg frem. Jeg brukte et hefte jeg fikk tilsent fra Grønnhverdag. Et lurt tips de kom med var å fryse maten i isbitformer. Da blir det lettere å ta ut små porsjoner for slike nybegynnere som min lille.

Det ble mye baby i dette innlegget, men jeg må bare slenge med ett koselig bilde fra babytreffet jeg var på her om dagen. I alt var vi syv mødre med hver sin lille. Damene koste seg med lunch og god kaffe, mens ungene styrte på gulvet.

En liten vertinne/vert gave måtte jeg jo ha med til vertinnen og hennes sønn, og da jeg har huset fult av selvlaga smekker var jo valget enkelt ;) (Ekstra fint ble det med robotpapiret fra Blafre)


Må avslutte med nok et solen-bak-fjellene bilde. Bildet er tatt på vi til byen. Altså ser jeg denne fine utsikten hver dag på min daglige trilletur - Herlig!


4 kommentarer:

 1. Gratulerer med sola! Det er vel fantastisk i Bodø når den kommer tilbake. Min bror bodde i i byen i noen år. Dere har en herlig frisk og vill natur, fantastisk utsikt du har på trilleturene dine:)

  Maya

  SvarSlett
 2. Kjempefine bilder! Og ja, det er utrolig deilig når sola titter inn i stua igjen:) Har faktisk et bilde jeg tok her om dagen og tenkte å legge på bloggen som ligner utrolig på ditt....vi bor nok på omtrent samme kant av byen;)

  Og takk for koselig kommentar i bloggen min! Skal se om jeg klarer å rote opp mønsteret på monsterbuksene. Har ikke hentet det noen spesiell plass, men bare brukt oppskrift på en ullbukse og modifisert litt slik at det ble ansikt:)

  SvarSlett
 3. Hei og god morgen, Lahra!
  Himmel og hav hvor vakker utsikt du har fra verandaen! For et lys! Vet du, jeg har aldri vært lengre nord enn Trondheim i vårt langstrakte land.
  Jeg har en tendens til og trekkes mot sørlige breddegrader når det skal reises på ferie, og spøker med at når jeg blir en gammel dame, skal jeg på rorbuferie i Lofoten.
  Ja, jeg er ehldig med alle de glade retrostoffene jaeg har klart å samle over flere år. De fleste er nok handlet på sommerturer i Danmark i danske "gengruksbutikker".
  Det er utrolig hvor mye det kan bli av et dynetrekk.
  Så morsomt st du også har startet en liten netthandel! Håper du selger i bøtter og spann!
  Ha en fin dag!Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. Hei Anette! Er imponert over din blogg!!Og FOR en sydame!!Overveldende!! Har masse stoff jeg vil donere til deg, for du er så flink! Mye bedre at det blir brukt enn at det ligger i mitt skap og roper på å få komme fram og til heder og verdighet!:-) Vi snakkes! klem!!

  line k

  SvarSlett